23948sdkhjf

1 300 anställda får lämna Volvo Cars i Sverige

Volvo Cars minskar antalet tjänster i Sverige.

Volvo Cars säger upp 1 300 anställda i Sverige, det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Anledningen till nerskärningen skriver bolaget handlar att ”accelerera sin pågående transformation, med ökat fokus på kostnadsoptimering och resurseffektivitet". Volvo Cars kommer även genomföra en omstrukturering och förändrar sitt arbetssätt i vissa delar av organisationen.

– De kostnadsåtgärder vi vidtog förra året har börjat ge resultat inom några nyckelområden, så som materialkostnader. Men det är tydligt att vi måste göra mer. Ekonomisk motvind, ökade råvarupriser och ökad konkurrens kommer sannolikt att förbli en utmaning för vår bransch under en tid, säger Jim Rowan, vd för Volvo Cars.

”Omkring 1 100 tjänster kommer att minskas vid den globala operativa enheten Volvo Personvagnar AB, och Volvo Cars har idag förhandlat med facket och lagt ett varsel för detta antal tjänster till Arbetsförmedlingen. De återstående 200 befattningarna kommer att identifieras efter en översyn av Volvo Cars olika legala enheter i Sverige. Ovanstående representerar cirka 6 procent av det totala antalet anställda i Sverige”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Guldkantad utmärkelse till svenska tillverkaren
Tesla vill utöka batterifabrik till Mongoliet
Människor och robotar samarbetar mer och mer: Nya säkerhetsregler skapar tydligare linjer
Fladdermöss kan påverka nya industrietableringar i kommunen
Autoliv genomför besparingar – tusentals får gå
Lönsam produktion börjar med förlusterna

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093