23948sdkhjf

Sunsundegui ska tillverka karosser åt Volvo Bussar

Volvo Bussar har ingått en avsiktsförklaring med den spanska karosstillverkaren Sunsundegui om att tillverka karosser på licens för Volvo 9700 och 9900.

Det skriver Volvo Bussar i ett pressmeddelande.

Volvo Bussar skriver att avsiktsförklaringen är nästa steg i bolagets nya affärsmodell för Europa som handlar om fokus på chassisproduktion och samarbeten med externa karosstillverkare.

Sunsundegui, som är baserat i Spanien, har tidigare levererat karosser primärt baserat på Volvo-chassier för turistbussar till kunder i Europa.

– Sunsundegui är redan en uppskattad partner och enligt vår erfarenhet ett väldigt professionellt bolag med kompetens. De har kapaciteten att möta efterfrågan på många europeiska marknader, och deras karosser är uppskattade bland våra kunder. Tillsammans är vi säkra på att vi kan utveckla en bred skala av turistbussar som kommer att vara ledande inom industrin, säger Dan Pettersson, SVP, Volvo Bussar, i pressmeddelandet.

Produktionen är planerad att starta 2024, med den första modellen på marknaden 2025.

Tidigare i april meddelade Volvo Bussar att de tecknar avsiktsförklaring med egyptiska karosstillverkaren MCV (Manufacturing Commercial Vehicles) för produktion av karosser till elbussar inom Volvos stads- och linjetrafiksegment för den europeiska marknaden.

Fortsättningsvis kommer karosser till Volvo 9700 DD att tillverkas av Carrus Delta samtidigt som chassisproduktionen kommer att fortsätta i Borås och Uddevalla.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078