23948sdkhjf

Franskt förvärv för Amplex

Amplex, har via sitt dotterbolag Pronomic SAS, förvärvat aktier i franska Ingenitec SAS.

Ingenitec är en fransk tillverkare och integratör för lyftutrustningar och lösningar för materialhantering. Kunderna återfinns bland annat i tillverkningsindustrin, logistik- och transportindustrin samt bland producenter inom kemiteknik, läkemedel och livsmedel.

I ett pressmeddelande kommenterar Henrik Johansson, chef för affärsområde Industrial inom Amplex-gruppen, förvärvet.

– Ingenitec är ett välskött bolag med medarbetare som har hög teknisk kompetens och robust erfarenhet inom lyftteknik och ergonomisk materialhantering. Genom förvärvet stärker vi Amplex och Pronomics befintliga verksamhet inom lyft och materialhantering avsevärt. Vi blir större på den franska marknaden, vi stärker vår lokala närvaro och får bättre kompetens och högre kapacitet att erbjuda våra franska kunder specialanpassade och värdeskapande lösningar.

Fakta om Amplex:

Amplex AB är moderbolag i en privatägd svensk företagsgrupp med verksamhet huvudsakligen inom lyftteknik och materialhantering, säkerhet på arbetsplatser och belysning. Gruppen rymmer ett tjugotal rörelsedrivande företag med cirka 550 medarbetare i Sverige, Finland, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, USA, Kanada och Kina. Till Amplex hör även en fastighetsrörelse baserad i USA.

Amplex hemsida

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
35 miljoner till forskningsprojekt efterfrågade av näringslivet
Tog hem Nobelpriset för robotik
Chipindustrin storsatsar – slag mot Kina
Grafen - en viktig del av framtida funktionella material
Undersökning: Svenska exportföretag planerar anställa fler
Produktionsdagen: Att välja den lokala vägen

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11