23948sdkhjf

En dag av kunskapsinjektioner och energi

Snart kickar Produktionsdagen i Elmia igång, en dagskonferens som handlar om att skapa ny energi och få injektioner av kunskap.

Den 23 maj öppnar dörrarna till Produktionsdagen i Elmia där svensk tillverkningsindustri står i centrum. Dagskonferensen är ett mellanårsevent och kan ses som ett komplement i väntan på Elmia Produktionsmässor som arrangeras nästa år.

Konferensen handlar om att skapa ny energi, få injektioner av kunskap och träffa kollegor från andra delar av tillverkningsindustrin för att dela erfarenheter och insikter med varandra. Verkstäderna kommer även att vara på plats ta del av industrins framtida utmaningar och innovationer.

– Under Produktionsdagen adresserar vi utmaningar som berör oss alla, oavsett vilken bransch som vi verkar i. Här tar vi helt enkelt på oss den gemensamma ”industrihatten” och funderar tillsammans på hur vi kan göra svensk industri mer konkurrenskraftig. För det är ju så, att ensam sällan är stark och vi vill så ett frö till deltagarna som är fylld av värdefulla insikter och samtidigt ge dem en möjlighet att byta erfarenheter med andra branscher, säger Tomas Berg, ordförande för branschorganisationen SVMF, i pressmeddelandet.

Ämnena som tas upp under Produktionsdagen är övergripande för alla branscher som ingår i Elmia Produktionsmässor och kommer exempelvis handlar om kompetensförsörjning, automation, hållbarhet och innovation.

– Kompetensfrågan är gemensam för oss alla – precis som automation och digitalisering – och här går det att fånga upp allmängiltiga arbetssätt för samtliga branscher. Det viktigaste med Produktionsdagen är att deltagarna får med sig konkreta verktyg hem till företaget – genom till exempel goda exempel – som de kan börja arbeta med direkt, säger Mathias Lundin, vd, Svetskommissionen.

Produktionsdagens program

Sven Rydell, näringslivschef - Näringslivet på frammarsch i Jönköpings kommun

David Andersson, vd, Merlinum Forklift - Hur stärker den lokala leverantörskedjan din affär?

Roger Berggren, grundare och ägare, Fårbo Mekaniska - Snabba robotbeslut gav konkurrenskraft i världsklass

Ulrika Elmersson, vd, Skärteknikcentrum Sverige - Industri ❤ generation Z

Linda Fransson, vd, Gnosjö Automatsvarvning - Hållbart och innovativt ledarskap

Karl Ericsson, teknisk chef, SE Automation - Så kan vi automatisera svensk industri med kollaborativ robotik

Emma Danielsson, Head of Sustainability Energy & Industry, Sweco - Cirkulär ekonomi för producerande företag – Hot och möjlighet

Jonas Netterström, CEO, Hillerstorps Trä - Att leda i förändring

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094