23948sdkhjf

Samarbetet ska leda till ökad konkurrenskraft inom höghastighetsmotorer

SKF och Wolong Group, kinesisk tillverkare av motor- och frekvensomriktare, har undertecknat en avsiktsförklaring om att undersöka möjligheterna att ingå ett strategiskt samarbete med fokus på att främja och tillämpa magnetlagerteknik.

Målet är att de två bolagen ska förse marknaden med mer konkurrenskraftiga höghastighetsmotorer med tillhörande frekvensomriktare, och även att minska kostnaderna och öka verkningsgraden för kunder. 

Övergången till magnetlagerteknik innebär att höghastighetsmotorer med frekvensomriktare ökar verkningsgraden med 30 till 50 procent jämfört med det traditionella systemet. Magnetlagret är inte i behov utav smörjning, är lätt att underhålla och har en hög tillförlitlighet.

– Vi fäster stor vikt vid vårt samarbete med SKF. Vårt samarbete i projektet kring höghastighetsmotorer, magnetlager och frekvensomriktare kompletterar varandras fördelar, förbättrar energieffektiviteten avsevärt, och minskar koldioxidutsläppen. Vår ambition är att förse marknaden med nya höghastighetsmotorer med magnetisk levitation och samtidigt bidra till en hållbar utveckling, säger Douglas Pang, ordförande för Wolong Electric Group.

Höghastighetsmotorer med magnetisk levitiation har blivit allt mer fördelaktigt för roterande utrustning skriver bolagen i pressmeddelandet. Detta då motorerna har lågt meganiskt slitage, låg energiförbrukning, lågt ljud och lång livslängd. Motorerna är även särskilt lämpliga för speciella miljöer som höghastighets-, vakuum- och extremt rena miljöer. Motorerna används till exempel inom industrier som petroleum, kemiteknik, stål, kol, cement, transport, fordon, textil och kraftenergi.

Thomas Fröst, President, Independent and Emerging Businesses, på SKF, kommenterar samarbetet,

– Marknaden för höghastighetsmotorer med magnetisk levitation har stora utvecklingsmöjligheter. Genom att undersöka ett samarbete med Wolong Group kommer vi att kunna förse kunderna med mer konkurrenskraftiga produkter och tjänster, samtidigt som vi ytterligare utvidgar användningen av höghastighetsteknik och kontrollsystem för magnetlager och höghastighetsmotorer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141