23948sdkhjf

SKF avyttrar verksamhet med 300 anställda

SKF meddelar nu en konsolidering av sin tillverkning av sfäriska rullager. Detta för säkerställa konkurrenskraften på de europeiska marknaderna.

Konsolideringen är också i linje med koncernens strategi att satsa på automatisering och regionalisering och därmed rätta till sin tillverkningsverksamhet i Europa. Därmed förslår också SKF att upphöra med sin lagertillverkningsanläggning i Luton i Storbritannien, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Det fanns redan planer på att tillverkningen vid Luton-anläggningen skulle minska - och stänga i slutet av 2024. Produktionen förslås nu flytta till SKF:s fabrik Poznan i Polen.

– Även om det är ett svårt beslut att fatta, är detta ett viktigt steg för att säkra vår långsiktiga konkurrenskraft på de europeiska marknaderna. För att säkerställa att vår produktion av sfäriska rullager förblir konkurrenskraftig krävs investeringar i nya maskiner och vår utvärdering visade att Poznan är den optimala platsen för denna investering. Vårt omedelbara fokus är att stödja våra kollegor i Luton, kommenterar Aldo Cedrone, tillförordnad VD, Industrial Region Europe Mellanöstern och Afrika.

Fabriken i Luton sysselsätter för närvarande cirka 300 personer.

Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126