23948sdkhjf

Volvo CE flyttar hem igen efter 40 år

Nu flyttar Volvo Construction Equipment sitt globala huvudkontor till Eskilstuna, där en stor del av företagets kärnverksamhet redan är förlagd.

Huvudkontoret kommer att träda i kraft i augusti i år och flyttar från Göteborg till staden där allt en gång startade. Idag består Eskilstuna-verksamheten av en stor utvecklingsavdelning, produktion av strategiska komponenter, försäljning samt ett kundcenter.

– Volvo CE har en lång historia i Eskilstuna, vår utveckling har varit sammanflätad i århundraden och vi delar varandras DNA. Volvo CE är vår största privata arbetsgivare och har alltid spelat en viktig roll för Eskilstunas utveckling genom olika satsningar och samarbeten. Genom flytten av huvudkontoret till Eskilstuna befäster vi Eskilstunas position som plats för utveckling, innovation och klimatsmart industri. Jag är stolt över att hälsa huvudkontoret hit, säger Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna i ett meddelande från Volvo.

Flytten stödjer också det samarbetet Volvo CE har tillsammans med Mälardalens universitet för att utveckla framtida ingenjörstalanger.

– Nu stärker vi banden ytterligare med Eskilstuna och accelererar de goda lokala dialoger som redan finns på plats gällande kompetensbehov och hållbarhetsarbete. Det är också ett viktigt steg för oss i ledningen att komma närmare den dagliga pulsen och att fortsätta arbetet med att stimulera en medarbetarkultur som främjar tvärfunktionella samarbeten. Utöver detta har vi alltjämt styrkan av att vara en viktig del av Volvokoncernen vilket är en enorm fördel för oss i vår resa att vara ledande i den förändring vår industri genomgår, kommenterar Melker Jernberg, vd för Volvo CE.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078