23948sdkhjf

Tillsammans satsar de på utbildning inom digital kompetens mot industrin

Fyra av Sveriges största företag och fyra lärosäten ska i en gemensam satsning lyfta den avancerade digital kompetens inom industrin.

KTH har tillsammans med ABB, Ericsson, SAAB, Volvo Group, Chalmers, Linköping och Örebro Universitet lanserat Expert Learning Lab. Målet med projektet är att bygga expertutbildning för landets främsta experter inom industri. Projektet ska pågå under minst tio år och är finansierat av Vinnova.

– Detta är en fantastisk investering för svensk industri, säger Jan Gulliksen, professor och vicerektor i digitalisering vid KTH, i nyheten.

Tidigare har traditionella former av fort- och vidareutbildning kritiserats av näringslivet då de har ansett att de har varit för dåligt anpassade för industrins behov och förutsättningar. Nu ska de fyra företagen och de fyra lärosätena utveckla nya sätt att undervisa som är bättre anpassade efter företagens behov inom digitalisering.

– Det globala konkurrenstrycket är stenhårt och utan bättre kompetensutveckling riskerar Sverige att tappa sin position inom digitalisering. Med Expert Learning Lab får lärosäten en chans att verkligen gå in i nästa generations utbildningsformer, säger Mattias Wiggberg, forskare inom kompetensfrågor och digitalisering vid KTH.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093