23948sdkhjf

Ny vd träder in hos Fanuc

Marco Ghirardello har utsetts till vd och koncernchef för Fanuc Europe, uppger tillverkaren av robotar, formsprutningsmaskiner och CNC-fräsar i ett pressmeddelande.

Ghirardello efterträder Shinichi Tanzawa, som har suttit vid rodret i företaget sedan 2016. Tanzawa återvänder till huvudkontoret i Japan för att tillträda nya uppdrag där.

– Det är en stor ära och ett stort ansvar att ta över ledningen av Fanuc Europe, och jag ser fram emot att arbeta nära våra kunder och partners för att bygga deras konkurrenskraft på marknaden och forma framtiden för automationsindustrin, säger Marco Ghirardello .

Han har varit en del av Fanuc sedan 1994, senast med titeln vice vd för Fanuc Europe, där han varit chef för koncernens affärsområde Factory Automation. Han har tidigare varit vd för Fanuc Turkiet och Fanuc Italien.

I Norden har Fanuc huvudkontor i Malmö och drygt 60 anställda.

– Ur Fanuc Nordics perspektiv ser jag bara positiva aspekter av att ha en europeisk vd och koncernchef. Marco har en lång historia på Fanuc och en djup förståelse för den europeiska marknaden. Vi ser optimistiskt på framtiden med fokus på Fanucs tillväxt över Europa och speciellt här i Norden, säger Cerold Andersson, vd för Fanuc Nordic.

Under det senaste räkenskapsåret hade Fanuc Europe en rekordhög omsättning på mer än 1 miljard. euro, och antalet anställda nådde 2000.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.457