23948sdkhjf

Snart går Yrkes-EM i Gdansk av stapeln

Tävlingsdagen i Gdansk för det svenska Yrkeslandslaget närmar sig med stormsteg. Efter månader av förberedelser kommer 22 svenska tävlande sättas på prov mot resten av Europa.

600 tävlande från totalt 31 länder åker snart till Gdansk för att delta i årets Yrkes-EM. Bland annat automationsteknikern Max Toth och produktionsteknikern Maria Tsychkov, som vi tidigare skrivit om, ska tävla om att bli Europamästare inom sina yrken.

Det svenska yrkeslandslaget består av 22 ungdomar som tillsammans ska representera Sverige i Polen. Mellan den 6-8 september ska de göra sitt yttersta för att ta hem medaljerna.

– Efter flera år av pandemi och inställda tävlingar går det nästan att ta på spänningen i luften. Vårt fantastiska Yrkeslandslag, Sveriges viktigaste landslag har kämpat, längtat och givit allt under träningen inför EM. Nu återstår bara resan till Gdansk och att inta mästerskapet som ett lag, med bästa möjliga energi. Vi är så redo vi bara kan bli och jag är övertygad om att laget kommer ge allt under dessa intensiva tävlingsdagar, säger Patrik Svensson, tävlingsansvarig vid WorldSkills Sweden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11