23948sdkhjf

Plattformen ger tillverkningsföretaget full kontroll

Meritor var i behov utav att byta ut sina system för lager- och produktionslogistik och valet föll på Prevas tekniska plattform. Ett val som resulterade i ett långt samarbete som pågår än idag.

Meritor, tillverkare av fram- och bakaxlar till tunga fordon, genomför tillverkning och montering i sin fabrik i Lindesberg. Fabriken i Lindesberg var i behov av att byta ut sina system för lager- och produktionslogistik. Valet föll på Prevas tekniska plattform eLIPS som ger företaget full kontroll över produkter i arbetet och möjliggör materielleveranser just-in-time. eLIPS blev en mycket uppskattad del av Meritors verksamhet.

– Funktionaliteten är det absolut viktigaste, att eLIPS kan anpassas efter vår befintliga utrustning, fabrikens storlek och våra användares behov. Vi kände till eLIPS och hade goda erfarenheter av tidigare samarbeten med Prevas, och det har fungerat väldigt bra även denna gång, säger Stefan Svanholm, projektledare på Meritor i Lindesberg, enligt pressmeddelandet.

eLIPS ger fullt stöd för funktioner som transportkontroll, lager och förrådshantering, platsval, inkommande och avgående gods och transportorderhantering. Tidigare, innan de hade eLIPS, hade Meritor ett antal äldre system som inte längre mötte fabrikens behov av produktion och support.

– Som beställare är det viktigt att först och främst vara tydliga internt, med vad vi önskar uppnå. Därpå ha ett nära samarbete med våra leverantörer som kan realisera detta. Prevas har varit både lyhörda och proaktiva vilket skapar förutsättningar för ett verkligt stöd i arbetsvardagen. Detta möjliggör att vi på Meritor på riktigt kan optimera flöden och produktion, säger Stefan Svanholm.

Samarbete mellan Meritor och Prevas började med en förstudie på de tre då befintliga systemen för kåpa-, växel- och pallager. Idag styrs två av lagren med eLIPS-systemet och arbetet med det tredje lagret är planerat.

– Den stora fördelen med eLIPS är skalbarheten och att systemet från grunden är byggt för att anpassa funktioner utifrån verksamhetens behov. Lösningen kan också användas tillsammans med befintlig äldre utrustning och teknik, vilket gör vår lösning kostnadseffektiv, säger Martin Friberg, senior mjukvaruutvecklare på Prevas och systemansvarig för eLIPS.

Införandet av eLIPS hos Meritor har pågått sedan 2017 och samarbetet kommer fortsätta för att anpassas och vidareutvecklas för Meritos kommande behov.

– Samarbetet med Meritor har genomgående präglats av prestigelöshet och vi har gemensamt arbetat fram förbättringar och löst problem, säger Martin Friberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078