23948sdkhjf

Inför Elmia Subcontractor: "Vi är mogna nu"

Landskronaföretaget Stainless Constructions AB är ett legotillverkande företag inom plåt och rör. För ägaren Pia Nilsson är relationsskapande A och O, vilket genomsyrar hela hennes arbete. Även årets besök på Elmia handlar just om att skapa relationer – och att visa upp den nya maskininvesteringen.

Det var Pia Nilssons föräldrar som startade företaget, men sedan 2015 har Pia drivit företaget och 2018 tog Pia och hennes syster helt över ägandeskapet. Idag står Pia som ensam ägare medan systern sköter all ekonomi.

Och visst är det viktigt att ha kvar familjekänslan i företaget. Pia berättar för oss att relationer är en viktig ingrediens i hennes arbete.

– Jag är en väldig relationsskapande människa och skapar relationer med kunder, leverantörer och samarbetspartners.

Det har resulterat i att företaget idag har väldigt fin kontakt med kunder, leverantörer och samarbetspartners. Samarbetspartners finns för de produkter bolaget själva inte tillverkar eller för ytbehandling.

– Maskiner behövs såklart, och det är viktigt att hänga med i automationen och det digitala, men det krävs att människan finns bakom. Pia Nilsson.

Pia Nilsson är i grunden diplomerad HR-strateg, så för henne är det viktigt att de anställda trivs på jobbet och att det ska vara roligt att komma till sitt arbete. Kanske är det extra roligt just nu när företaget precis investerat i en ny laser med automation.

– Maskiner behövs såklart, och det är viktigt att hänga med i automationen och det digitala, men det krävs att människan finns bakom.

För tre år sedan påbörjade de en digitaliseringsresa. Under resan har de fått stöttning av IUC, Sveriges Industriella utvecklingscentra, och Tillväxt Landskrona med utbildningsbidrag som har gjort det möjligt att utbilda personalen.

De har idag 15 anställda och det gäller för företaget att hänga med i förändringsprocessen som sker nu, säger Pia Nilsson.

– Vi är inte så många anställda och förändringen sker väldigt snabbt idag. Vi känner att vi är moderna och använder oss av bra affärssystem och har ju precis investerat i den nya automatiserade lasern, en 6 kilowattare.

Och det är den nya lasern som kommer vara deras dragplåster på Elmia.

– Vi har mycket kapacitet kvar i vår laser, så det är det jag kommer promota mycket på mässan.

Pia Nilsson har varit på Elmiamässan förut, men då som besökare. I år är första gången hon ställer ut.

– Detta är lite utanför min comfort zone. Men vi har inte riktigt varit mogna att vara med förrän nu. Vi känner att det är dags för oss att testa något nytt.

Hon fortsätter:

– Även om man är ett litet företag så är det viktigt att komma ut på mässor och skapa relationer.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093