23948sdkhjf

Ska bidra till en jämställd techbransch

Munters blir partnerföretag till utvecklingsprogrammet Female Tech Engineer som drivs av CoGig, som arbetar med för ett jämställt näringsliv. Utvecklingsprogrammet syftar till att få fler kvinnor att vara med att utveckla framtidens system och techprodukter.

Det har länge varit problem att få kvinnor till techbranschen och allt fler företag arbetar idag med att ändra den bilden. En av utmaningarna är att attrahera kvinnor till branschen, något som CoGig kan bidra med via sitt nätverk av kvinnliga ingenjörer, utvecklingsprogram och rekryteringstjänster, skriver CoGig i ett meddelande.

Programmet Female Tech Engineer är ett utvecklingsprogram för kvinnliga ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning och är en unik mötesplats för studenter och svenska företag.

Genom, bland annat skräddarsydda besök hos partnerföretag, får 40 utvalda deltagare en djupare förståelse för företagens verksamhet och möjlighet att upptäcka spännande jobb inom tech.

– Innovation utgör ryggraden inom Munters och vår teknologi finns överallt i samhället såsom i datacenter, vindkraft och matproduktion. Mångfald är en framgångsfaktor och därför välkomnas skickliga kvinnliga ingenjörer, inte bara hos Munters utan inom hela tech-branschen, säger Henrik Teiwik, President of AirTech and Group Vice President på Munters Group.

Nu ansluter sig alltså Munters till programmet där redan befintliga företag som Husqvarna Group, Mycronic och Nasdaq finns.

Mer information:

Nästa omgång av programmet startar i slutet på detta år och avslutas med en gala i mars 2024 då en av deltagarna koras till årets Female Tech Engineer och erhåller ett personligt utvecklingsprogram via Anna Landegren och Nya Ledarskapet.

CoGig

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078