23948sdkhjf

Metso förvärvar – och stärker sina automationsmöjligheter

Finska verkstadsjätten Metso förvärvar Tedd Engineering som specialiserar sig på automation, styrsystem och elektriska lösningar för mobil utrustning.

Automationsföretaget är baserat i Chesterfield i England och har cirka 70 anställda.

– Vi är mycket glada över att välkomna Tedd Engineering till Metso. Förvärvet stärker helt klart vår förmåga att utnyttja digitalisering och automatisering i vår mobila utrustningsverksamhet och särskilt på eftermarknaden. Vi är engagerade i att betjäna alla Tedd Engineerings nuvarande kunder samt att utveckla nya lösningar för dem. De nuvarande Tedd Engineering-kunderna kommer att se fortsättningen av sin verksamhet och framtida investeringar, säger Markku Simula, vd för Aggregates affärsområde på Metso.

Richard Hooper, vd för Tedd Engineering kommenterar också affären.

– Metso är en av de ledande inom sitt område, och att fördjupa vårt redan mångåriga samarbete genom att ansluta sig till dem är ett mycket bra nästa steg för Tedd Engineering. Jag är säker på att genom att bredda omfattningen av våra avancerade styrsystem mer i hela deras portfölj, kan vi förbättra det redan utmärkta digitala och automationserbjudandet till deras kunder.

Förvärvet förväntas slutföras i det fjärde kvartalet 2023.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.298