23948sdkhjf

Digital lösning för effektiv processövervakning

Med innovativa funktioner är styrteknikprogrammet Control, det första i världen som heltäckande integrerar varmkanalsystemet och gör det nätverksanslutet till formsprutningsprocessen.

Ewikon Heisskanalsysteme GmbH presenterar ett smart styrassistenssystem i sin monter (A2-2203) för sina varmkanalsystem. Systemet tillhandahåller också en digital lösning för effektiv processövervakning som kan integreras helt i nätverksansluten formsprutningsproduktion och registrera och övervaka alla processrelevanta parametrar för en produktionscell, inklusive varmkanalsystemet. Detta krav blir allt viktigare på grund av alltmer komplexa formsprutningsapplikationer och pågående globalisering och nätverkande av produktionen.

En viktig egenskap hos systemet är den centraliserade och extremt tydliga displayen av alla registrerade parametrar. Detta gör att avvikelser kan upptäckas på ett ögonblick och möjliggör effektiv felsökning eller processoptimering. Dessutom finns en rad smarta funktioner som den valfria Virtual Rheology-funktionen. Denna realtidssimulering av smältflödet i varmkanalsystemet möjliggör realtidsberäkning av skjuvhastigheter och uppehållstid från skott till skott. Detta ger möjlighet till målinriktad processoptimering, speciellt vid bearbetning av skjuvkänsliga eller uppehållstidskritiska material.

Systemet inkluderar stöd för Euromap 63 och 77 samt ytterligare ett optimerat användargränssnitt för än mer användarvänlighet.

Ewikon Heisskanalsysteme

Ewikon har i mer än 40 år varit en av de ledande internationella fullserviceleverantörerna av varmkanalsystem för tillverkning av formsprutade plastdetaljer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188