23948sdkhjf

De blir halvledarfabrikens nya partner

Inom kort kommer en av de första halvledarfabrikerna i Europa att byggas i Linköping. Nu står det klart att teknikföretaget SweGaN, som står bakom fabriken, har valt Afry som partner för flera tjänster kring skapandet av fabriken.

Halvledareleverantören SweGaN omvandlades nyligen från ett start-up företag till ett scale-up företag. Nu ska Afry bistår företaget med ett brett utbud av tjänster för att bygga den planerade produktionsanläggningen för halvledare i Linköping.

– Inledningsvis tillfrågade vi Afry att stödja vår cybersäkerhetsverksamhet, men efter att ha förstått Afrys breda kompetensområde insåg vi att det skulle vara fördelaktigt att ha alla professionella tjänster under ett tak. Genom detta samarbete kan vi nu fokusera mer på vår tillväxt och expansion, säger Henrik Tölander, operativ chef för SweGaN i en kommentar.

Halvledare är viktiga komponenter inom elfordon, solväxelriktare och strömförsörjning – som alla bidrar till ett mer hållbart samhälle.

Öppnandet av fabriken gör det möjligt för Sverige, och i förlängningen Europa, att tävla mot Taiwan, Kina, USA, Sydkorea och Japan som för närvarande är de största leverantörerna av halvledare. En ökad tillgång till halvledare kommer att underlätta byggandet och skapandet av elfordon, solväxelriktare och strömförsörjning i Europa, och att bli mindre beroende av konkurrerande länder.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079