23948sdkhjf

Tillverkaren ansluter till Female Tech Engineer

Senior Material, som tillverkar separatorfilm för tillverkning av litiumjonbatterier, ansluter till utvecklingsprogrammet Female Tech Engineer som drivs av Cogig.

Programmets syfte är att få fler kvinnor att vara med och utveckla framtidens system och produkter inom tech. 

Senior Material är nu ett av partnerföretagen och har nyligen etablerat sig i Europa med huvudkontor i Eskilstuna för att förse den europeiska marknaden med högteknologisk separatorfilm.

– EU ska vara klimatneutralt år 2050, och elektrifieringen är en av nycklarna för att lyckas. Vår tillverkning är högteknologiskt utvecklad och vi arbetar ständigt med utveckling av produkt och processer för att möta både våra kunders och framtidens behov. Vi har en starkt tillväxt i Europa och behöver anställa många nya ingenjörer från olika områden som vill vara med och utvecklas inom green high tech, säger Åsa Brunzell, vice ordförande för HR och hållbarhet på Senior Material Europe i en kommentar.

Om Senior Material

Senior Material är en ledande global leverantör av separatorer som används vid tillverkning av litiumjonbatterier. Företaget har sitt huvudkontor i teknikhubben Shenzhen och förser världens största batteritillverkare med patenterade separatorlösningar.

Just nu arbetar företaget med att bygga sin första fabrik i Eskilstuna. Att tillverka seperatorfilmer är inget nytt i sig, men det är första etableringen utanför Asien.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094