23948sdkhjf

Tesla rasar på listan över attraktiva arbetsgivare – Volvo och Polestar topp 10

Academic Works årliga undersökning listar Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Tung industri och statliga bolag lockar mest.

Rekryterings- och bemanningsföretaget Academic Work har precis släppt sin young professional attraction index. Högst upp på listan återfinns Spotify, Google och IKEA, som de senaste åren har haft topplaceringar. Förra årets trend där bolag inom bilindustrin klättrade på listan befästs även i år när Volvo Group, Volvo Cars och Polestar placerar sig på topp 10. Undersökningen visar också att stabila och tekniktunga bolag som Apple, Microsoft och Samsung är fortsatt populära.

– Vi har de senaste åtta åren tagit tempen på en tongivande målgrupp på svensk arbetsmarknad – nämligen morgondagens ledare. I år har det skett en intressant och tydlig utveckling i listningen, med ett rejält uppsving i popularitet för tung industri och statliga bolag, säger Peter Knutsson Frejd, vd på Academic Work i ett pressmeddelande.

Till exempel har Northvolt gjort en resa från plats 73 förra året till plats 19 i år. Tesla har däremot rasat hela 47 placeringar från plats 3 till plats 50. Övriga branschspecifika företag som finns på topp 100-listan: Scania (46), Transportstyrelsen (52) och Trafikverket (78).

– Att tung industri och statligt ägda bolag klättrar är intressant. Det är bolag som är mitt i den gröna omställningen och kan erbjuda en stabil och framtidssäker karriär – något som värderas högt i en ekonomiskt osäker omvärld. Undersökningen är en tydlig indikator på vad framtidens talanger värderar och viktig kunskap för alla arbetsgivare, avslutar Peter Knutsson Frejd.

Topplistan 2023

1. Spotify (6)

2. Google (5)

3. IKEA (1)

4. Volvo Group (9)

5. Apple (8)

6. Volvo Cars (4)

7. Microsoft (2)

8. Samsung (20)

9. Polestar (16)

10. PwC (38)

Förra årets placering inom parentes.

Källa: Academic Work

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097