23948sdkhjf

Verktygstillverkarens vd om årets kriser, utmaningar och fokus

För snart ett år sedan klev Åsa Sterling upp på vd-stolen hos verktygstillverkaren Würth Svenska. Vi har kontaktat henne för att höra hur hon upplevt det första året.

Åsa Sterling inleder vårt samtal med att säga att hennes första tid som vd har varit den snabbaste och roligaste tiden i hennes karriär. 

– Men det har samtidigt varit otroligt utmanande. Det har utvecklat mig personligen väldigt mycket och jag ser fram emot kommande år. Självklart har det varit väldigt mycket att sätta sig in i och analysera för att sätta vår strategi framåt. Jag känner ett stort stöd av hela bolaget och övriga ledningsgruppsmedlemmar och vi arbetar tillsammans mot våra uppsatta mål.

2022 och 2023 har kantats av flera kriser; kriget i Ukraina, skenande elpriser och lågkonjunktur och en svag krona, något som har påverkat bolaget.

– Det har påverkat oss mycket. Många av de förändringar som är gjorda blir svåra att analysera den verkliga effekten av, då det är så många utomstående faktorer som påverkar, säger Åsa Sterling och berättar vilka förändringar som har gjorts,

– Vi har gjort interna förändringar för att öka vår lönsamhet och i detta läge så har främst den försvagade kronan gjort att vi inte får ut så mycket effekt av detta som vi hade hoppats på. Så det är inte direkt i korrelation utifrån kriserna som är.

Hon tillägger att det nästan alltid kommer att vara något som påverkar, men att man får försöka ta höjd för det.

Blickar Åsa Sterling framåt ligger fokus på att avsluta året så starkt som möjligt sett till omsättning och resultat och fortsätta att bygga för 2024. 

Vi är just nu på väg ner till vårt huvudkontor i Tyskland för att presentera vår strategi för 2024, ett så kallat "Commitment" som görs varje år tillsammans med vår ägare.

Vad anser du är din viktigaste uppgift i din roll som vd?

Min viktigaste uppgift är att fortsätta den fina utvecklingen som Würth Svenska har haft under många år och se till att vi gör detta lönsamt. Det handlar om att fatta strategiska beslut, skapa och implementera affärsstrategin för 2024 med hjälp av övriga ledningsgruppsmedlemmar och självklart hela bolaget. Vi arbetar alla mot samma mål.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125