23948sdkhjf

Glastillverkaren vinner pris

Säkrare rutor i hela världen är målet, nu har den skånska glastillverkaren vunnit pris för sitt oförtrutna arbete för en internationell standard.

I fjol träffade Verkstädernas systertidning Entreprenad Hammerglass, som tillverkar säkerhetsglas för bland annat entreprenadmaskiner, på jättemässan Bauma.

Företaget berättade om vikten av att välja rätt ruta, och förklarade också att det finns ett starkt säkerhetsmedvetande i Sverige och Norge – och att det kan vara en lite större utmaning i andra länder.

Nu har Förslövföretaget prisats för sitt arbete för en internationell standard, Hammerglass, har vunnit årets upplaga av Standardiseringspriset.

– Att vinna Standardiseringspriset är enormt hedrande och ger inspiration till vårt fortsatta arbete med standarder. Att välja säkra lösningar utifrån en riskanalys är bland det viktigaste en arbetsgivare kan göra, säger Bengt Nilsson, Senior Advisor, Hammerglass AB.

Priset, som delades ut i anslutning till World Standards Day som var den 14 oktober, ska lyfta standardiseringens betydelse för utveckling och ett hållbart samhälle.

Bakom utmärkelsen står Svenska institutet för standarder, Sis, och juryns uppgift var att ”värdera nya kreativa sätt att stärka svensk konkurrenskraft och bidra till samhällsnytta genom standardisering”.

Hammerglass stora engagemang för en internationell standard gjorde dem till årets vinnare.

Juryns motivering lyder: "I en tid när arbetsplatsolyckorna de facto ökar, kan Hammerglass produkt skydda några av de yrkesgrupper som löper allra störst risk att skadas i sin arbetsmiljö. Genom sitt engagemang i standardiseringen driver de frågan om en internationell standard för säkerhetsglas i entreprenadmaskiner. När förslaget är publicerat, kan tillverkarna CE-märka sina maskiner med certifierade rutor och därigenom erbjuda säkrare helhetslösningar som räddar liv. Samtidigt öppnas dörren till en enorm och växande marknad."

Standardiseringsprisets jury består av Jan Larsson, vd Business Sweden, Mattias Lindahl, professor Linköpings Universitet, Susanne Nellemann Ek, vd BIM Alliance, Pia Sandvik, vd Teknikföretagen och Annika Andreasen vd Svenska institutet för standarder.

De övriga finalisterna var Sveriges Konsumenter och Noaq Flood Protection AB.

Priset är 25 000 kronor att fördela till valfri välgörenhetsorganisation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125