23948sdkhjf

Konkurs för svenska ellastbilsbolaget

Styrelsen i Volta Trucks beslutade igår kväll att ansöka om konkurs.

Det är i ett pressmeddelande från ägarbolaget Anders J Ahlström Holding (som äger ca 10 procent av aktierna i Volta Trucks) som detta framgår. Bakgrunden är att en av Volta Trucks viktigaste leverantörer, Proterra Inc., i augusti inlett ett frivilligt förfarande för finansiell rekonstruktion. 

Händelseutvecklingen därefter uppges successivt ha lett till ökad osäkerhet bland bolagets olika intressenter, vilket till slut omöjliggjort fortsatt finansiering.

”Nyheten om att bolagets batterileverantör inträtt i amerikansk Chapter 11 skedde vid absolut sämsta tidpunkt när produktionen skulle skalas upp, och produkten levereras till väntande kunder. Detta har successivt lett till ökad osäkerhet hos olika intressenter samt till slut, trots stora ansträngningar, omöjliggjort finansiering. Detta är sorgligt och oerhört tråkigt, inte minst för grundare, anställda och för alla leverantörer och kunder som visat passionerat intresse för Volta Trucks”, skriver Byggmästarens vd Tomas Bergström i pressmeddelandet.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109