23948sdkhjf

Sandviks kvartalsrapport: Nöjd trots vikande volymer

Sandvik har nu släppt sin delårsrapport för det tredje kvartalet.

– Jag är nöjd med resultatet under kvartalet. Trots vikande volymer i kvartalet demonstrerade vi motståndskraft med ett stabilt leverage och ett starkt operativt kassaflöde, tydliga bevis på den omställning vi har genomgått som företag, kommenterar Sandviks vd Stefan Widing.

Han beskriver också hur bolaget har noterat en försvagad marknadsdynamik inom några av deras kundsegment, vilket i sin tur lett till lägre volymer. 

– I den här miljön har vi visat prov på en stark motståndskraft och levererat ett bra resultat med ett stabilt leverage, och en vinstmarginal som ligger inom vårt målintervall, kommenterar Stefan Widing vidare.

Sandvik har även listat några av det tredje kvartalets största bolagshändelser. Bland annat förvärvades kanadensiska NC-mjukvaruutvecklaren Postability i augusti. I mitten av september meddelade Sandvik att valberedningen utsetts inför årsstämman 2024 och i slutet av september lanserades bolagets nya logotyp och visuella identitet.

Några siffror ur rapporten:

  • Den totala orderingången uppgick till 28 927 miljoner kronor (29 231). 
  • Orderingången minskade totalt med 1 %, i fast valuta med 4 %, och organiskt med 7 %.
  • De totala intäkterna uppgick till 31 476 miljoner kronor (29 267), motsvarande en total tillväxt på 8 %.
  • Periodens resultat uppgick till 3 900 miljoner kronor (3 396) och resultat per aktie efter utspädning uppgick till 3,10 kronor (2,71). Justerat resultat per aktie efter utspädning uppgick till 3,14 kronor (3,12)2,3) .
  • Fritt operativt kassaflöde uppgick till 5 830 miljoner kronor (3 634)

Sandvik

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063