23948sdkhjf

Höganäs Borgestad bygger ny, avancerad fabrik

Höganäs Borgestad, som utvecklar och tillverkar eldfasta produkter, bygger en ny produktionsanläggning i Bjuv.

Nyligen ingick Bjuvs kommun och Höganäs Borgestad avtal om att flytta bolagets fabrik för att möjliggöra en framtida utveckling av Bjuvs stadskärna. För Höganäs Borgestad innebär flytten en splitter ny och avancerad anläggning som säkerställer hållbar produktion och framtidssäkrar bolagets långvariga närvaro.

Banden mellan Bjuvs kommun och Höganäs Borgestad sträcker sig långt tillbaka då företaget startade gruvverksamhet i området i slutet på 1800-talet. Men fabriksområdet blockerar en vidareutvecklings av Bjuvs infrastruktur och stadskärna, vilket gör att man nu flyttar fabriken.

I samband med omlokaliseringen ska Höganäs Borgestad uppgradera sin anläggning. Den nya anläggningen blir mer effektiv och avancerad och ska leda till en mer hållbar produktion.

– Det här är en stor affär för båda parter, vilket kommer att frigöra potentialen i Bjuv centrum och framtidssäkra Höganäs Borgestad som en attraktiv arbetsgivare och en ledande industriell partner för våra kunder. Vi kommer att investera rejält i utvecklingen av en ny anläggning och kommer att arbeta nära våra medarbetare, kommunen och andra intressenter för att säkerställa bästa möjliga process under de kommande åren, säger Hanna Landell, vd på Höganäs Borgestad AB i en kommentar.

Produktionen i den nya fabriken förväntas starta om tre till fem år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126