23948sdkhjf

Västerås blir centrum för avancerad robotteknik

Det är dags för projekteringsfasen av ABB Robotics Campus som planeras att byggas i Västerås. Det är Peab som ska sköta projekteringen. Vi har pratat med Stefan Danielsson, affärsområde Bygg på Peab.

Campuset kommer utöka ABB:s produktionskapacitet med hela 50 procent.

- Det här är en stor och viktig affär för oss på Peab. Det avtal vi tecknat nu gäller fas ett, det vill säga projektering och fastställande av budget för projektet. Vi ser fram emot att sätta igång, säger Stefan Danielsson till oss.

Den nya anläggningen kommer vara modern med solceller, batterilagring och energibrunnar. På campuset kommer det utöver produktion finnas forsknings- och utvecklingscenter, kontor, kundupplevelse- och utbildningscenter. Anläggnings area är cirka 65 000 kvadratmeter.

– Vi är väldigt stolta över att få vara med och bidra till denna anläggning, eftersom den markerar spännande framsteg inom teknik och produktion och kommer att stärka Västerås position i världen som ett centrum för avancerad robotteknik, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg på Peab.

Detta projekt sker i två faser. I första skedet omfattas projektering och fastställande av budget. I andra fasen sker bygghandlingsprojektering, produktion och driftsättning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079