23948sdkhjf

Vd-intervju: ”Jag hade gärna varit ett par år yngre”

Troax, som tillhandhåller inomhuslösningar i stål, är nu i full färd med att hitta en ny vd till bolaget. Detta då den förra vd:n Thomas Widstrand ska gå i pension till våren. Vi kontaktar vd:n för att få en uppdatering på läget, hur det känns att lämna posten efter 16 år och hur bolaget stått sig i den stormiga omvärlden.

Det var i slutet av sommaren som arbetet med att hitta en ersättare började med tillträde under våren 2024. Nu har några månader gått och vi kontaktar Thomas Widstrand för att höra om de hittat en ny ägare.

– Vi håller på för närvarande på med intervjuer och utvärderingar. Tidsplanen är att informera om vem, så snart vi har kommit fram till en slutlig kandidat och skrivit på ett anställningskontrakt. 

Han berättar att det förhoppningsvis sker innan nyår, men att det också kan dröja till början på nästa år.

Men att ta förväl till Troax är inte helt enkelt. Trots att han sitter kvar i styrelsen beskriver han sina känslor som kluvna. 

– Jag hade gärna varit ett par år yngre då Troax är ett fantastiskt bolag att jobba med. Å andra sidan hoppas jag att vi får in en person med lite nya idéer, som gör att den personen tillsammans med organisationen, kan ta Troax till nästa nivå.

Han fortsätter:

– Men jag ser fram emot att följa det ifrån min position i styrelsen, om ägarna så fortsatt önskar.

På frågan hur Troax klarat sig genom prövningar som kriget i Ukraina, energikrisen och lågkonjunkturen berättar Thomas Widstrand att de klarat sig bra.

– Troax visar ett förbättrat resultat senaste kvartalet, så vi tycker att det har känts relativt stabilt.

Han nämner däremot att det under 2021 och 2022 var turbulent på stålsidan. Tillsammans med kunderna försökte Troax minimera effekterna av kortsiktiga leveransstörningar och efterfrågeminskningar.

– Fram till 30 september i år hade vi inte märkt av någon större effekt på Troax utifrån världsläget, men det kanske kommer, avslutar vd:n samtalet med oss.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081