23948sdkhjf

Unik och konfigurerbar printteknologi

Prima Additive, ett företaget inom Prima Industrie Group, har valt att specialisera sig på additiva metalltillverkningsteknologier. På mässan Formnext, som just nu pågår i Frankfurt am Main, Tyskland, tillhandahåller företaget innovativa laserlösningar som kan konfigureras på olika sätt, för att möta olika applikationsbehov.

Den första av de två maskinerna som visas, är utrustad med Powder Bed Fusion-teknik, är Print Genius 150 Double Wavelength. Konfigurationen har två lasrar med olika våglängder inom samma system: en 500 W infraröd laser och en 200 W grön laser som kan arbeta växelvis på samma diameter 150 x 160 mm cylindriska arbetsområde. Lösningen är unik i sin förmåga att växla mellan de två lasrarna på samma arbetsområde, vilket säkerställer hög prestanda, tillförlitlighet och exakta resultat.

Teknikens utbytbarhet säkerställer att både konventionella material som stål, aluminium, nickel, titan och koboltkromlegeringar kan bearbetas på samma system. Den gröna lasern löser de huvudsakliga problemen med absorption, processtabilitet och dålig effektivitet som vanligtvis uppstår när dessa legeringar bearbetas med en infraröd laser.

Inom området Direct Energy Deposition (DED)-teknik kommer en Ianus multiprocessrobotcell finnas i arbete i företagets monter. Även denna har en innovativ laserkonfiguration då är utrustad med en 3kw blå laser.

Skrivarens integrerade användningen av CAD-CAM-CNC-kedjan, möjliggörs med hjälp av en NX-plattform och Sinumerik One numerisk styrning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078