23948sdkhjf

Industrins digitaliseringsresa ''Nu är vi ivriga att växla upp''

EU-kommissionen, Tillväxtverket och Vinnova finansierar projektet ShiftLabs som vill stärka svensk industris digitala utveckling.

Högskolan i Skövde står för en av fyra noder i projekter. Ambitionen är att hjälpa svenska tillverkningsföretag i den digitala omställning. Det i sin tur ska leda till ökad effektivitet och hållbarhet. Med sin medverkan avser högskolan att stötta Skaraborgs små- och medelstora företag.

– Jag ser fram emot kommande samarbeten inom ShiftLabs. Vi har en gedigen erfarenhet av att hjälpa företag att öka sin effektivitet och konkurrenskraft. Nu är vi ivriga att växla upp och se hur vi tillsammans kan förbättra och utvidga våra tjänster. En fantastisk möjlighet både för oss och deltagande företag, säger Magnus Holm, lektor i automatiseringsteknik och projektledare för Högskolans del i projektet, i en kommentar,

Idag är status att Skövde-noden har kommit igång med en minikurs. Kursen är en introduktion till industriella samarbetsrobotar. Kursen görs i samarbete med Furhoffs, Polarium och Björneborg.

– ShiftLabs satsar inte bara på att utveckla företags kompetens, vi forskare från Högskolan kan också bistå företag med analyser, digitala lösningar och andra tjänster utifrån medverkande företags behov, säger Magnus Holm.

Nästa steg är en workshopserie om cobots, det vill säga industriella samarbetsrobotar. Dessa är anpassade för arbeta sida vid sida med människan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094