23948sdkhjf

Vd:n lämnar Atlas Copco: ”Det har inte varit ett lätt beslut”

Koncernchef och vd Mats Rahmström kommer att lämna Atlas Copco Group den 30 april 2024.

Mycket av Mats Rahmströms bagage består av just arbete hos Atlas Copco Group. Han har arbetat 35 år inom gruppen och 7 år som vd.

Imponerade tillväxt och finansiella resultat beskriver Mats Rahmströms tid på Atlas Copco Group. Det menar styrelseordförande Hans Stråberg. I en kommentar säger han:

– Mats har genom sitt ledarskap och engagemang spelat en mycket viktig roll i att framgångsrikt utveckla Atlas Copco Group och ta bolaget till sin nuvarande starka position.

Nu har styrelsen ett hårt jobb framför sig - att hitta en ersättare till nuvarande vd.

– Jag är extremt tacksam över att ha fått möjlighet att spendera merparten av min karriär så här långt inom detta fantastiska bolag, så det har inte varit ett lätt beslut, säger Mats Rahmström, i ett pressmeddelande.

Personligen tror han att det är ett bra läge att hitta en ny vd. För hans egen del så lämnar han gruppen men kommer fortsätta att arbeta med industriella frågor.

– Jag kommer att fokusera på styrelsearbete och rådgivande roller inom industrin. Jag är alldeles för nyfiken för att inte fortsätta att utmana mig själv, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078