23948sdkhjf

Kugghjulstillverkarna fortsätter med hög investeringsnivå

2024 har ett fint tvåsiffrigt miljonbelopp avsatts för utbyggnader och uppgraderingar av produktionsapparaten hos växelkugghjulstillverkaren

Under 2022 investerade Niebuhr Gears 44 miljoner danska kronor i kapacitetsutbyggnader och under 2023 planerades nya investeringar på 35 miljoner danska kronor.

Bolaget når dock inte riktigt sitt mål, säger vd Rasmus Niebuhr.

– Vi når inte riktigt upp till investeringarna för innevarande år. I slutet av det tredje kvartalet investerade vi cirka 15 miljoner danska kronor. Det är några stora bitar som inte är klara, så jag undrar om vi kommer att landa på drygt 20 miljoner danska kronor för i år i investeringar, säger han.

Enligt Rasmus Niebuhr ska man dock inte lägga så stor vikt vid att siffran varierar från år till år.

– Vissa av sakerna tar längre tid att genomföra och få slutförda eftersom de är stora capex-projekt. Vi öronmärker våra investeringar för ett verksamhetsår, även om de kan sträcka sig över flera. Det vi tittar på just nu, för nästa år, det kommer att bli en investering runt 30 miljoner igen; i maskiner och produktionsutrustning. Återigen baserat på både Danmark och Kina. Så vi är inte färdiga med att investera. Det kommer att fortsätta, säger Rasmus Niebuhr.

Investeringarna beror främst på att Niebuhr Gears försöker positionera sig optimalt i förhållande till vindkraftsindustrin. Den har varit i kris de senaste åren, men framför oss väntar en massiv expansion av förnybar energi globalt.

Och då måste man som leverantör vara redo, säger Rasmus Niebuhr.

– Vi fortsätter att investera i det eftersom vi tror att det kommer tillbaka, och vi kommer att ha en väldigt stor aktivitet inom en relativt kort tid, och det kräver att vi investerar redan nu. Och det gör vi så mycket vi vågar och så mycket vi orkar, förklarar Rasmus Niebuhr och fortsätter:

– Så vi förbereder oss för att göra ännu mer av det som är väldigt stort, och det gör vi i både Danmark och Kina. Vi kan se i prognosen att det kommer att finnas ett behov av den kapaciteten ute på marknaden, så om vi vill ha vår del av kakan behöver vi också investera, även om tiderna just nu inte är som vi skulle vilja.

See KPIs and other articles about:
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094