23948sdkhjf

Outokumpu och Alfa Laval enade: ”Vår spjutspetslösning för klimatet”

Outokumpu och Alfa Laval samarbetar för att minska koldioxidutsläppen. Detta genom att teckna avtal om leveranser av det rostfria towards-zero stålet Circle Green från Outokumpu.

Stålet ska användas av Alfa Laval som helt kommer att övergå till det rostfria Circle Green-stålet till sina produktionsenheter i Europa. En viktig pusselbit för miljön, då bolagets värmeväxlare kan innehålla så mycket som 80 procent rostfritt stål.

Circle Greens produktlinje, med upp till 93 procent lägre koldioxidavtryck än branschgenomsnittet, skapades för att påskynda den gröna omställningen. Outokumpu använder sig av 100 procent koldioxidsnål el, koldioxidsnåla råvaror och nya produktionsprocesser för att uppnå den låga utsläppsnivån.

– Circle Green är vår spjutspetslösning för klimatet, och vi är mycket glada över att vår långvariga kund Alfa Laval nu växlar alla sina beställningar av Outokumpus rostfria stål i de viktigaste standardkvaliteterna till Circle Green. Alfa Laval och Outokumpu delar samma ambition att driva på den gröna omställningen genom att hjälpa våra kunder att minska sitt koldioxidavtryck genom att minska utsläppen i hela leveranskedjan. Det här samarbetet är ett utmärkt exempel på hur gröna lösningar som förnybar energi kräver rostfritt stål med låga koldioxidutsläpp, säger Thomas Anstots, President, Business Line Advanced Materials på Outokumpu, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Om allt rostfritt stål i världen producerades med samma metoder som används för vår Circle Green-produktion, skulle det minska de globala koldioxidutsläppen från hela värdekedjan för rostfritt stål med 364 miljoner ton per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094