23948sdkhjf

Tekniken är en värd en bok: ”Fantastiska möjligheter”

Nu lanseras en bok om additiv tillverkning i högpresterande metallmaterial. Bakom boken finns hela 45 författare, men huvudansvaret står tre forskare från Högskolan Väst för.

– Vi tar ett helhetsgrepp om additiv tillverkning – en teknik som industrin ser fantastiska möjligheter med i strävan att producera på ett mer hållbart sätt, säger en av författarna Robert Pederson, professor i materialteknik, Högskolan Väst, i ett pressmeddelande.

Högskolan Västs forskare har kommit långt gällande forskningsområdet additiv tillverkning (AM). 

Robert Pedersen, Joel Andersson och Shrikant Joshi är forskare och ansvariga för boken. De har under flera år arbetet med framgångsrikt med metallbaserad additiv tillverkning. Men helt själva är det inte. 

Boken har tillkommit med hjälp av 45 författare, merparten forskare och forskningsingenjörer vid Högskolan Väst, sex företag och sju universitet.

– Det här är en bred bok med djup. Vi tar ett helhetsgrepp om additiv tillverkning – allt från ingående material, de vanligaste AM-processerna för krävande applikationer, efterbehandling, metallurgi, modellering/monitorering av både material och AM-processer, till oförstörande provning och mekaniska egenskaper hos färdigbyggt material, säger Pedersen.

Boken har sammanlagt tagit två år att färdigställa och ska nu användas i kurser på avancerad nivå och för doktorander. Men ska också vara relevant för arbetare inom industrin som jobbar med AM-processer och metalliska material.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078