23948sdkhjf

Uppdaterad: Dödsolyckan på Northvolt

Under torsdagen inträffade en arbetsplatsolycka vid Northvolt i Skellefteå.  Två personer skadades, varav en så allvarligt att han senare avled.

Uppdatering den 15 december kl 9.45: En av de två skadade har nu avlidit, det rapporterar Folkbladet. Det rör sig om en man i 60-års åldern. 

Åklagaren vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål har inlett en förundersökning.  

– En man i 20-årsåldern fick först primär vård här på Skellefteå lasarett och fördes sedan till Umeå. Den andre mannen, som är i 60-årsåldern, avled hos oss trots intensiva försök att återuppliva honom, säger Fredrik Degerstedt, kirurg vid Skellefteå lasarett, till SVT Västerbotten.

Vad har hänt?

Vi har pratat med Anders Thor, kommunikationschef på Northvolt, som gav oss mer information vid 16.40 på torsdagen.

– Olyckan skedde vid tretiden under arbete utomhus på byggarbetsplatsen. Ett gaffelstativ har fallit och två personer anställda av ett byggföretag har skadats, varav en allvarligt. Båda har förts till sjukhus av ambulanspersonal, och krisstödet på arbetsplatsen är aktiverat.

Som mest fanns tre ambulanser och fem enheter från räddningstjänsten är på plats. 

Detta är andra gången på kort tid som en allvarlig dödsolycka inträffar på Northvolts anläggning i Skellefteå. I november skadades en man i 25-årsåldern svårt vid en explosion i en reningsanläggning inne i fabriken. Idag meddelades att han avlidit

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078