23948sdkhjf

Hanza om satsningen på större fabrik och förvärv

Hanza investerar, både i en ny fabriksdel om 8800 kvadratmeter och i kretskortstillverkaren Orbit One.  Detta är något vi vill höra mer om. Verkstäderna har pratat med Morgan Sahlin, klusterchef för Sverige.

Hanza bygger en ny fabriksdel om 8800 kvadratmeter i anslutning till den befintliga produktionsanläggningen i Töcksfors. Fabriksutbyggnaden är en del av satsningen i att ha en regional tillverkning. 

Enligt Morgan Sahlin har investeringen en betydande roll i Hanzas framtida tillväxt. Det finns flera anledningar till att Hanza väljer att bygga ut nuvarande fabrik.

– Dels så är vi trångbodda och vi ser även en god utveckling med att bygga mer kompletta produkter vilket vi kan göra med den nya fabriksdelen. Det finns ett ökat behov, förklarar han för oss. Han tillägger:

– Vi behöver monterings- och lagerytor, vilket det blir i utbyggnaden.

Med utbyggnaden kommer även behovet av personal att öka. I den tillbyggda anläggningen kommer det inte att gå att automatisera särskilt mycket.

– Det är monteringsarbeten som inte är automatiseringsbart. Det går inte att säga hur många som kommer behövas anställas. Det beror på konjunkturen, säger Morgan Sahlin.

I den äldre anläggningen är många arbeten automatiserade eller har möjlighet att bli. När Hanza nu bygger ut, så investerar de även i den äldre fabriksdelen

– Vi har investerat i en stansbockslina för tunnplåtsprodukter, säger Morgan Sahlin.

Hanza har nyligen även förvärvat kretskortstillverkaren Orbit One. Vi frågar Morgan Sahlin vad de ser för möjligheter med det.

– Förvärvet ger oss ökade möjlighet och kapacitetsökning inom boxbuild och elektronikprodukter, säger Morgan Sahlin till oss.

Han förtydligar:

– Med förvärvet kommer vi att växa mer inom både mekanik och elektronik. Vi har haft kapacitetsbegränsningar inom elektronik men vi blir starkare inom området.

Både utbyggnationen och förvärvet är en del av Hanzas satsning att kunna erbjuda ett regionalt helhetskoncept. Målet är att kunderna ska kunna köpa färdiga produkter istället för bara komponenter.

– Vi söker och tittar kontinuerligt efter mogna företag med olika teknologier. Vi vill minimera transporter och långa leverantörskedjor, avslutar Morgan Sahlin samtalet med oss.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.07