23948sdkhjf

Högintressant möte mellan forskare inom additiv tillverkning

Varje år möts forskare och doktorander inom additiv tillverkning för att ta del av det senaste inom området. Den här veckan är mötesplatsen Högskolan Väst.

Svenska arenan för additiv tillverkning av metaller är ett nationellt forum som årligen arrangerar konferenser som samlar svenska intressenter för additiv tillverkning.

I år står Högskolan Väst som värd tillsammans med KTH, Linköping universitet, Luleå universitet, Chalmers tekniska högskola och Swerim.

– Årets program ger både bredd och djup inom teknikområdet. Ett 15-tal doktorander presenterar delar av sina avhandlingsarbeten. Ledande AM-forskare på Sveriges universitet och forskningsinstitut presenterar nya forskningsrön och vi får ta del av GKN Aerospaces erfarenheter av att använda additiv tillverkning, säger Robert Pederson, professor i materialteknik vid Högskolan Väst, i ett pressmeddelande.

Han understryker att konferensen också kan leda till många framtida samarbeten och nya forskningsprojekt.

Fördelarna med additiv tillverkning är stora. Additiv tillverkning av metall innebär att man bygger upp en produkt lager för lager med ett metallpulver eller en metalltråd. Genom denna tillverkningsmetod kan en komponent tillverkas med betydligt mindre materialåtgång och mycket nära dess slutgiltiga geometri.

– Additiv tillverkning är en högintressant teknologi för industrier som strävar mot en mer hållbar tillverkning, säger Robert Pederson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126