23948sdkhjf

Sigma och Momentive ingår strategiskt partnerskap

Exaktare simulering ger exaktare materialdata. Det är den insikten som är bakgrunden till det samarbete som nyligen inletts mellan mjukvaruföretaget Sigma Engineering och tillverkaren av flytande silikongummi, LSR, Momentive Performance Materials. 

Målet är att optimera materialdata för silikonelastomerer och göra processimulering med Sigmasoft Virtual Moulding än mer tillförlitlig.

Utmaningen är att kunna producera högprecisionskomponenter med höga krav som samtidigt uppvisar en högs termisk expansion och stor kompressibilitet.

Användningen av standardiserade laboratorievärden för definition av materiallagar i simuleringen är inte tillräcklig för att beskriva komponenters komplexa beteende. Observationen och beaktandet av processparametrar under bearbetningen är ännu inte en del av konventionella materialdata. I framtiden kommer det dock att bli nödvändigt att använda data från den verkliga formsprutningen för att förfina och kalibrera materialdata. Detta kommer förbättra tillförlitligheten av simuleringsresultaten såväl som materialdata.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078