23948sdkhjf

ABB förvärvar och stärker sin position inom AI och automation

ABB förvärvar en majoritetsandel av Meshmind, en mjukvaruleverantör, för att expandera sin forsknings- och utvecklingsverksamhet inom AI, industriell IoT och visionssystem.

Förvärvet innebär att ABB kommer att integrera teknologisk förmåga med AI och mjukvarukunskap för att skapa ett globalt nav för teknikutveckling, något som ska påskynda utvecklingen av automationslösningar inom Machine Automation-divisionen ytterligare. Det framgår av ett pressmeddelande.

– AI-driven robotik och automation har kraften att omvandla hela industrier genom att tillhandahålla större flexibilitet och intelligens drivet av kritiska globala trender och arbetskraftsutmaningar, säger Sami Atiya, affärsområdeschef för ABB Robotics and Discrete Automation. I och med det här förvärvet kan vi ytterligare påskynda utvecklingen av våra AI- och mjukvarudrivna lösningar så att automationen blir mer adaptiv och tillgänglig, vilket möjliggör för företag av alla storlekar att bli mer motståndskraftiga.

Genom att integrera Meshminds 50 medarbetare kommer ett utökat samarbete med B&R-teamen i flera teknikutvecklingsprojekt att skapas från Sarajevo-kontoret i Bosninen. Det kommer också fungera som det nya globala navet för AI och mjukvarutveckling.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109