23948sdkhjf

Samarbetet ska leda till ett nytt sätt att tillverka stålprodukter

Stilride samarbetar med Ferritico, ett svenskt teknikföretag som digitaliserar stålindustrin, för att skapa komplexa strukturer från stålplåt.

Med samarbetet väver man ihop Ferriticos AI-drivna stålsimuleringsmjukvara med Stilfolds mjuk- och hårdvara för att forma och vika plåt.

– Ferritico har en djup kunskap och erfarenhet inom stål och artificiell intelligens. Tillsammans kan vi erbjuda ett nytt och innovativt sätt att designa och tillverka stålprodukter, med hjälp av vår egenutvecklade STILFOLD-teknik. Vi tror att detta partnerskap kommer att påskynda digitaliseringen och den gröna omställningen av stålindustrin, samt inspirera andra industrier att använda våra lösningar, säger Jonas Nyvang, vd för Stilride, i ett pressmeddelande.

Målsättningen med partnerskapet är att hjälpa kunder att optimera sina stålutvecklings-, tillverknings- och implementeringsprocesser och förbättra deras produktprestanda.

– Stilfold delar våra värderingar och vår vision om innovation, hållbarhet och kvalitet. Tillsammans kan vi skapa högkvalitativa stålprodukter med hjälp av våra unika teknologier i synergi. Vi tror att detta partnerskap kommer att skapa nya möjligheter och värde för våra kunder och stålindustrin som helhet, säger Claes Holmström, vd för Ferritico.

Stilfold-tekniken innebär att det behövs mindre råvara jämför med konventionella tillverkningsmetoder. Nu hoppas man att samarbetet med Ferritico ska hjälpa till att minska kundernas materialavfall och koldioxidavtryck ytterligare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063