23948sdkhjf

En del av något större: ”Kontroll över hela leveranskedjan”

Nyligen fick GL Maskin & verktyg en ny ägare – företagsgruppen Avans. Båda företagen har fokus på kritiska reservdelar till verkstadsindustrin. 

Med företagsgruppen Avans får GL Maskin möjligheten att utvecklas. Sedan 2011 har företagets omsättning ökat med 200 procent, men nu vill företaget vidare.

– GL Maskin har verkligen blivit en stor framgång med fantastiska produkter. Men dygnet har bara 24 timmar och nu har jag nått en nivå där jag inte mäktar utveckla företaget ytterligare samtidigt som den här positionen innebär ett stort ansvarsåtagande gentemot företagets kunder, ett ansvar som jag absolut inte får svika, säger Niclas Fhurong, vd och föredetta ägare till GL Maskin i en kommentar. 

Avans-gruppen består av Avans Production och fyra dotterbolag: Avans Maskintillbehör, Avans Linjärteknik, Hatzfeld Gmbh och den nya medlemmen GL Maskin & Verktyg.

– Avans-gruppen är en oberoende leverantör av högkvalitativa produkter till verkstadsindustrin. Det är GL Maskin också samtidigt som de har ett sortiment som kompletterar vårt. Vi kommer nu att kunna erbjuda beredningar på ett annat sätt eftersom vi får kontroll över hela leveranskedjan. Sedan räknar jag med alla möjliga synnergier när vi börjar marknadsföra GL Maskin som ett nytt varumärke i vår portfölj, säger Avans-gruppens vd Pelle Brorsson i en kommentar.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11