23948sdkhjf

Svets och CNC i fokus på nya utbildningen

På Kunskapscompaniet i Trollhättan ska man nu genomföra industriteknisk utbildning på uppdrag av Arbetsförmedlingen. På så sätt breddar man utbudet med industriteknik, CNC och svets. Ett område som det råder stor efterfrågan på.

Yrkesutbildningen är en del av visionen att stärka kompetensnivån inom viktiga industriområden som CNC och svetsning.

Vi pratar med Charlotte Florestedt, affärsområdeschef Vuxenutbildning på Watma Education, berättar för oss om satsningen.

– Kunskapscompaniet har utbildat i industriteknik sedan starten 1993. Vi har erfarenheter, kunskaper och kompetenser för att tillsammans med branschen och de lokala näringsliven utbilda framtidens arbetskraft. Behoven inom CNC och svetsning är stora och det här var ett naturligt steg för oss att ta.

Om Watma Education:

Watma Education grundades 2013 och driver grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning på flera orter i Sverige. Deras verksamheter drivs under namnen Nordic International School, Fria Läroverken, Kunskapscompaniet, KF-utbildning och Kronoberg Skola.

Watma Education

Vi frågar Florestedt vad hon hoppas att utbildningen ska ge.

– Utbildningen kommer att kunna försörja regionen med eftersökt arbetskraft och bidra till fortsatt samhällsutveckling. Dessutom kommer den ha stor betydelse för alla våra elever förstås, som kommer att förbättra chanserna till anställning avsevärt genom vår utbildning.

Industriteknikutbildningen börjar den 1 februari och erbjuder 40 platser. 

Har ni fått någon uppfattning om intresset för just detta område?

– Intresset är stort och de första starterna i mitten och slutet av februari är redan fyllda. Nu fyller vi på starterna i mars. Det finns gott om jobbtillfällen både i regionen och nationellt så det finns ett brett intresse för utbildningarna både bland möjliga deltagare och blivande arbetsgivare, avslutar hon samtalet med oss.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078