23948sdkhjf

Lätt och effektiv som alla har råd att äga

Kuka har tagit fram en ny robotversion till sin serie KR Fortec. En robot i mellanklassen som i den nya versionen klarar bärlaster upp till 800 kilo.

Kuka framhåller finesser med nya KR Fortec som att den kan användas i temperaturer från 0 till 55 grader, är 10 procent snabbare än sin föregångare, samt 700 kilo lättare än sin föregångare. Extrautrustning finns som linjärenheten KL 4000, med denna kan roboten röra sig upp till 30 meter i sidled.

Roboten är framtagen med målet att vara energisnål och en prisvärd investering, då robotarnas energiförbrukning hamnat alltmer i fokus i takt med dagens volatila energipriser.

– Vi satsar en hel del på innovation för att få ner energibehoven för våra robotar, ett område där vi är mycket konkurrenskraftiga, säger Micael Amandusson från Kuka.

Enligt Micael Amandusson lever nya KR Fortec upp till allt det som Kuka strävar efter när det gäller driftsäkerhet, mångsidighet och lågt TCO (Total Cost of Ownership), något som är efterfrågat i en tid när allt fler industriföretag inser behovet av att automatisera för att hänga med.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078