23948sdkhjf

ABB förvärvar underhållsföretag: ”Varje minut produktionstid räknas”

ABB har ingått avtal om att förvärva Seam Group.

Seam Group är en stor leverantör av energidriven tillgångsförvaltning och konsultationstjänster inom industri och kommersiella byggnader.

Företaget kommer att komplettera ABB:s erbjudande inom Electrification Service och har en betydande expertis till kunder inom områdena prediktivt, förebyggande och korrigerande underhåll. Utöver det även elsäkerhet, förnybar energi och konsultverksamhet. 

Seam Group tillhandahåller bland annat tjänster för att säkra företags tillgångars drifttid och därmed förbättra produktiviteten. 

– För många industrier räknas varje minuts produktionstid. Proaktiv tillgångsförvaltning är nu en prioritet för industriföretag för att garantera topprestanda hos elsystem samt övergripande drifteffektivitet, säkerhet och hållbarhet, säger Stuart Thompson, chef för divisionen ABB Electrification Service, i en kommentar. 

Någon som också är positiv till förvärvet är Colin Duncan, vd för Seam Group. I ett pressmeddelande säger han: 

–  Synergieffekterna mellan Seam Group och ABB är tydliga. Med allt från gemensamma värderingar vad gäller kundfokus, samarbete och möjliggörande av en mer hållbar framtid, till våra kompletterande portföljer kan vi tillsammans leverera nya nivåer av operativt resultat samtidigt som vi stöttar företagen i sina energiomställningar. Vi ser fram emot att bli en del av ABB och få möjlighet att föra ut det bästa från Seam Group och ABB till våra kunder.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078