23948sdkhjf

Plåtföretaget Pokab: Pappas livsverk är nu hennes

Hanna Lindberg har tagit över pappa Sven "Misu" Johanssons livsverk, plåtföretaget Pokab, som tillverkar pannplåt. För oss berättar hon om verksamheten, nomineringen till "Årets unga företagare" och det gångna året.

Hanna Lindberg är 33 år och vd för Malungbaserade Pokab, företaget som startades av hennes pappa. Att hon har stor kännedom om branschen och verksamheten råder det inga tvivel om. 

Hon beskriver företaget som en tillverkande plåtindustri som tillverkar pannplåt genom originalvalsverket som ursprungligen kommer från Domnarvet i Borlänge. 

– Tillsammans med vår samarbetspartner Ekonomistål levererar vi pannplåt över hela Sverige, från Norrland till Skåne. 

Och listan över byggnader som plåten pryder är inte fy skam. Mårbacka, Sahlströmsgården och Häckeberga Slott är några exempel på anrika herrgårdar och slott som plåten har levererats till. 

Utöver pannplåt tillverkar bolaget också måttbeställda huvar, bleck och beslag.

I år är Pokab, med Lindberg i spetsen, nominerad till "Årets unga företagare i Malung-Lima-Sälen". Något som kan ses som ett kvitto på hennes goda arbete. 

Vi frågar henne varför hon tror att Pokab nominerats.

– En anledning tror jag är att jag är en yngre tjej i en väldigt mansdominerad bransch. Sedan hade Pokab redan ett väldigt bra rykte, både lokalt och i hela Sverige tack vare min pappa Sven "Misu" Johansson. Det känns väldigt ärofullt att få ha blivit nominerad, och jättekul att få ha tagit över pappas livsverk.

Trots ett skakigt 2023 har livsverket tagits väl hand om, från start till idag. Lindberg menar att året har flutit på bra, trots höjda räntor och prishöjningar över lag.

– Vi försöker ha ett brett sortiment som tilltalar den breda massan. Jag är otroligt tacksam för våra trogna återförsäljare och de lokala firmorna som använder sig av våra produkter.

Förutom att se om hon kammar hem "Årets unga företagare" är planerna framåt att bygga en större maskinhall som passar företagets behov ännu bättre.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079