23948sdkhjf

NKC investerar i linje – en framtidssatsning

NKC investerar i en helautomatisk presslinje till produktionsanläggningen i Göteborg.

Planen är att linjen ska användas för tillverkning av olika ämnen för hållare till sfäriska kullager. Maskinen har presskrafter på upp till 1400 ton. Därför får företaget möjligheten att tillverka större detaljer i flera  dimensioner. 

Installationen av linjen sker i mitten av 2025.

– På AP&T är vi väldigt glada över att få förtroendet att bidra till den framtidssatsning som NKC Sverige nu gör. Efter många års samarbete är vi väl införstådda med kundens behov och förutsättningar, vilket gjort att vi kunnat ta fram en lösning optimerad för anläggningen i Göteborg, säger Per Lindgren, Key Account Manager på AP&T, i en kommentar.

Den helintegrerade lösningen har en ämnesmatare, en 1400 tons hydraulpress, treaxliga SpeedFeeders och styrsystem och transportband. Efter formningen buffras ämnena ut i nästa steg.

– Vi har haft AP&T som leverantör länge och har stort förtroende för deras förmåga att leverera behovsanpassade lösningar med såväl maskiner som serviceavtal, så vi ser fram emot att få den nya linjen på plats nästa sommar, säger Fredrik Tallroth, NKC, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078