23948sdkhjf

Batterier: Samarbete för cirkulära värdekedjor

Norska Morrow Batteries och Stena Recycling meddelar att man ingått ett avtal avseende produktionsspill från batteritillverkning från vid Morrows batterifabrik i Arendal, Norge.

Produktionsspillet kommer att hanteras på Stena Recyclings nya anläggning för batteriåtervinning i Halmstad. Målet med samarbetet är att bygga en komplett, cirkulär värdekedja för batterier där återvunnet material återinförs i produktionen av battericeller.

Så snart Morrow startar sin testproduktion senare i år kommer Stena Recycling att börja ta emot och hantera skrot från produktionsprocessen. Enligt avtalet kommer Stena Recycling att samla in och lagra produktionsspill, utbilda medarbetare vid Morrows batterifabrik i rätt hantering av spillet samt transportera och hantera materialet vid sin nya batteriåtervinningsanläggning i Halmstad. Det är en av Europas första anläggningar för batteriåtervinning i industriell skala och bolagets avancerade återvinningsprocess gör att batterimaterial kan återvinnas med mycket hög återvinningsgrad, och användas för att tillverka nya batterier.

Parterna har kommit överens om att Stena Recycling ska hantera Morrows produktionsspill under de kommande 1,5 åren. De två företagen har en gemensam ambition om att bygga en komplett cirkulär batterivärdekedja där återvunnet material återinförs i batteriproduktionen. Vidare har parterna en gemensam ambition om att etablera en större anläggning i Eyde Material Park i södra Norge som kan hantera både Morrows samt andra företags materialströmmar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078