23948sdkhjf

Tre vd:ar välsignar batterifabrik – framtida arbete för 2500 personer

Göteborgs första gigafabrik för batterier har börjat byggas. På plats är Jim Rowan, vd för Volvo Cars, Adrian Clarke, vd för Novo Energy, och Peter Carlsson, vd för Northvolt. 

– Genom att dra nytta av kompetensen och resurserna hos både Northvolt och Volvo Cars kan vi påskynda omställningen mot hållbar mobilitet och göra Göteborg till ett viktigt nav för den snabbväxande nordiska batteriindustrin, säger Adrian Clarke, vd för Novo Energy, i en kommentar.  

Novo Energy, som är ett joint venture mellan Northvolt och Volvo Cars, ska utveckla och tillverka batterier för Volvo Cars, vid batterifabriken som växer fram i Torsland. Fabriken ligger intill Volvo Cars slutmonteringsfabrik. Planen är att fabriken ska stå klar 2026. Fabriken kommer sysselsätta cirka 2500 personer. 

För Volvo Cars del är byggstarten av gigafabriken en viktig milstolpe. Detta då de siktar på att vara en helt elektrisk biltillverkare 2030.

Byggstarten bidrar med fler fördelar för stadens invånare. 

– Staden ligger väl i fas med tidplan för de leveranser som sker i samband med etableringen, säger Björn Gustafsson, projektledare på Business region Göteborg och tillägger:

– Dels tekniskt vatten för kyla och retur av värme, som redan är halvvägs klart, samt kollektivtrafik, anslutningsvägar och elförsörjningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078