23948sdkhjf

Startar masterprogram i maskinteknik: ”Efterfrågas av industrin”

Det är industrins behov som är i fokus när Örebro universitet startar sitt nya masterprogram i maskinteknik.

Universitet får bidrag från KK-stiftelsen för att starta nytt masterprogram i maskinteknik. Masterprogrammet skapas tillsammans med tio industriföretag.

– Det här är något som efterfrågas av både industrin och våra studenter, säger Magnus Löfstrand, professor i maskinteknik vid Örebro universitet.

Han tillsammans med professor Niclas Strömberg och universitetslektor Jens Ekengren har utvecklat ansökan tillsammans med bland annat Epiroc, LKAB, SAAB och Volvo Construction Equipment.

Masterprogrammet är främst skapat för de ingenjörer som vill fördjupa sina kunskaper i maskinteknik och datadriven engineering design. 

– Det ska bli väldigt spännande att följa utvecklingen av det nya masterprogrammet inom maskinteknik vid Örebro universitet. Projektet har ett omfattande stöd från flera företag och det finns en stor potential för att de framtida studenterna blir attraktiva på arbetsmarknaden, säger Petter Zirath, programansvarig vid KK-stiftelsen.

Magnus Löfstrand tillägger:

– Det innebär att vi breddar vårt forskningsnätverk och kan skapa nya samarbeten inom produktutveckling, datahantering och nya affärsmodeller. Det kommer att stärka maskinteknik som forskningsämne, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125