23948sdkhjf

ABB inviger toppmodern robotanläggning: "Satsar på långsiktig tillväxt i USA"

Den 13 mars 2024 öppnade ABB sitt ombyggda huvudkontor och tillika tillverkningsanläggning för robotik i Michigan, USA. Den totalrenoverade anläggningen speglar robotjättens satsning på långsiktig tillväxt på den amerikanska marknaden, vilken förutspås följa den globala tillväxten för robotik med 8 procent i årlig tillväxttakt, uppger ABB i ett pressmeddelande.

Robotanläggningen är ABB:s tredje globala expansion av robotfabriker på tre år i Kina, Europa samt Nord- och Sydamerika.

– Framstegen inom AI-driven mjukvara och hårdvara gör våra robotar mer tillgängliga för fler företag, så att de kan öka sin motståndskraft och bli mer konkurrenskraftiga. USA är nu världens näst största robotmarknad och ABB:s produktionsanläggning ska stötta både befintliga kunder och nya tillväxtsektorer i USA och hela Nord- och Sydamerika, säger Sami Atiya, chef för ABB:s affärsområde Robotics and Discrete Automation.

– ABB:s investering på 20 miljoner dollar i Auburn Hills, Michigan, kommer att skapa över 70 högkvalificerade jobb och bygga vidare på Michigans ledarskap inom avancerad tillverkning, säger guvernör Whitmer.

Med en 30-procentig ökning av anläggningsytan kommer den nya anläggningen i Auburn Hills att förstärka ABB:s förmåga att fungera som ledande strategisk robotikpartner för den växande kundbasen. Tack vare det nya Customer Experience Center kan ABB visa upp sina ledande hård- och mjukvarulösningar, de senaste banbrytande digitala och AI-drivna automationsteknikerna tillsammans med kunder samt utveckla och tillverka nästa generations robotar, uppger ABB.

Expansionen speglar företagets fokus på den amerikanska marknaden och satsningen på fortsatta investeringar i Michigan.

ABB Robotics har investerat 30 miljoner dollar i USA sedan 2019 på fyra olika ställen.

Tillverkningsanläggningen i Auburn Hills öppnades 2015. Den senaste utbyggnaden i Auburn Hills ingår i de tidigare tillkännagivna investeringarna på 170 miljoner dollar ABB gör inom elektrifiering och automation i USA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156