23948sdkhjf

Koncernen prisas för sitt klimatarbete

Husqvarna Group har för tredje året i rad utsetts till "Global Supplier Engagement Leader" av den ideella organisationen CDP.

Koncernen får högsta betyg, A, vilket bekräftar dess engagemang för hållbarhet och minskade koldioxidutsläpp genom hela värdekedjan. Husqvarna Group har likhet med ytterligare drygt 23 000 företag har redovisat sina uppgifter till CDP och fått en Supplier Engagement Rating (SER).

SER är ett betyg för hur effektivt företag engagerar sina leverantörer i klimatförändringar baserat på styrning, mål, scope 3-utsläpp och praxis för leverantörsengagemang.

– Vi ser CDP:s erkännande som inspiration för att fortsätta minska vårt miljöavtryck, säger Calle Medin, vice vd för Husqvarna Groups hållbarhetsavdelning.

Husqvarna Group har som mål att minska sina koldioxidutsläppen över hela värdekedjan med -35 procent till 2025. I slutet av 2023 hade koncernens totala utsläpp minskat med -44 procent med 2015 som basår, främst tack vare skiftet från bensin- till batteridrivna produkter.

CDP driver ett globalt redovisningssystem för investerare, företag, städer, stater och regioner för att hantera sin miljöpåverkan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078