23948sdkhjf

SKF vill eliminera utsläppen – går in i projekt

SKF vill vara med och bidra till miljön. Därfår går de in i forsknings- och innovationsprojektet Mission 0 som vill eliminera utsläpp av växthusgaser.

SKF ansluter och bidrar till finansiering av Mission 0. I ett inledande pilotprojekt kommer SKF tillsammans med akademin och branschexperter tillsammans arbeta för att identifiera lösningar på utsläpp av växthusgaser inom material och processer där ny kunskap krävs.

– Under detta avgörande årtionde måste vi fatta de rätta avgörande besluten. På SKF har vi förbundit oss att eftersträva hållbarhet, och vi vet att innovation är centralt för att lyckas. Genom innovation och samarbete med ledande företag och partners kan vi uppnå mer, säger Annika Ölme, CTO och Senior Vice President, Technology Development, i en kommentar. Hon tillägger:

– Detta blir möjligt i Mission 0 där vi förväntar oss att nya idéer kommer fram, kontakter skapas och att vi tillsammans kan uppnå resultat som kanske är ouppnåeliga om vi agerar på egen hand. SKF kan bidra på många sätt, till exempel inom områdena hållbara material och smörjning.

Mission 0 har etablerats i Göteborg. Etableringen avser att sammanföra forskare och ingenjörer från produktionsföretag, materialleverantörer och akademin. 

– Transportsektorn är den sektor med snabbast växande utsläpp av växthusgaser i världen. Tillsammans med våra partners i Mission 0 ser vi framför oss möjligheterna att upptäcka nya sätt att eliminera växthusgasutsläpp genom moderna material inom den industriella tillverkningen. Vår främsta prioritet är att minska koldioxidutsläppen och påskynda hållbar omställning inom industrier. Vi är glada att vara en del av detta viktiga projekt för att göra skillnad, säger Kerstin Enochsson, President, Automotive.

Dessa deltar i Mission 0

Boliden, Borgstena, Lindholmen Science Park, Polestar, Sekab, SSAB, Stora Enso, Volvo Cars samt ett flertal universitet.

Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094