23948sdkhjf

Tiotusentals får lämna Tesla: ”Finns inget jag hatar mer”

Tiotusentals kommer att få lämna elbilstillverkaren Tesla.

Det meddelar nyhetssajten Electrek som varit i kontakt med flera anställda på Tesla. I ett mejl som har gått ut till anställda har Elon Musk skrivit:

– Det finns inget jag hatar mer, men det måste ske. Det här kommer tillåta oss att vara mer slimmade, innovativa och hungriga inför nästa tillväxtfas.

Tesla kommer att säga upp minst 10 procent av all personal. År 2023 sysselsatte Tesla 140 000 personer. En tiondel av det är cirka 14 000 personer. 

– Under de senaste åren har vi vuxit med ett flertal fabriker runtom i världen. Med den kraftiga tillväxten har det blivit dupliceringar av arbetsroller inom vissa områden. Genom att vi nu förbereder företaget på nästa tillväxtfas är det extremt viktigt att varje aspekt av företaget granskas för att få till kostnadsreduktioner och ökad effektivitet, skriver Elon Musk i mejlet. 

Beskedet om neddragningarna kommer efter Teslas första tuffa kvartal. Kvartalet har visat en kraftigt minskad leveransvolym – hela 20 procents minskning. Det ryktas även om att företaget på sikt behöver dra ner sina produktionsvolymer.

Bland annat har Tesla förkortat arbetspassen vid sin cybertruckfabrik i Texas. 

Under nästa vecka kommer Tesla med sin kvartalsrapport.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093